Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

B. Nikodéma 4477/11
708 00 Ostrava
tel: +420 777 861 708
napište nám
IČO 03816028
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku

16. 02. 2018

Brambory s okrou v jemně pikantní omáčce/Aloo bhindi curry

Ingredience na asi 4 porce:

Brambory – 4 až 6 větších,

Okra (nejlépe čerstvá, může být i konzervovaná) – asi tak 10 až 15 kousků,

Rajčatové pyre z 1 většího nebo 2 menších rajčat,

Cibule – 1 menší,

Česnek – 2 větší nebo 3 až 4 menší utřené stroužky,

Zázvor – čerstvě nastrouhaný, asi milimetr tenké kolečko,

Olej/ghí – 3 lžíce,

Římský kmín – půl lžičky,

(Římský kmín mletý – půl lžičky, nemusí být, pokud kmínovou chuť příliš nemusíte),

Garam masala – 1/5 až ¼ lžičky,

Kurkuma – ¾ lžičky,

Koriandr mletý – ¾ lžičky,

Čili mleté – 1 či 2 špetky,

Koriandr listy – dle chute do jídla a/nebo jen na ozdobu,

Sůl dle chuti,

Troche vody na podlití.

 

Postup: 

Na rozpálený tuk dame osmahnout římský kmín. Jakmile ucítíte jeho vůni silněji (což nastává asi tak za minutu až dvě restování), přidáme cibuli, kterou restujeme do zesklovatění. Přidáme zázvor a česnek, po chvíli mleté koření, opět krátce restujeme. Přidáme rajčatové pyre, které restujeme pár minut, dokud se rajčata nazatáhnou. Přidáme okru, opět chvíli restujeme, pak brambory, pořádně zamícháme, podlijeme vodou tak, ať je směs ponořená ve vodě, přidáme sůl a vaříme v běžném hrnci asi 20, 30 minut, v tlakovém hrnci 10. Ke konci přidáme kroiandr listy. Podáváme s chlebovými plackami chapatti, puri, bhaturou nebo parathami, nebo rýží.