Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

B. Nikodéma 4477/11
708 00 Ostrava
tel: +420 777 861 708
napište nám
IČO 03816028
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku

10. 12. 2017

Capsicum paneer masala/Paprika s panýrem po indicku

 

Ingredience na 4 – 6 porcí:

Cibule – 1 větší

Česnek čerstvý lisovaný (nebo sušený) – 3 stroužky

Zázvor čerstvý strouhaný (nebo sušený) – 2 až 3 středně silná kolečka (10 – 15 g)

Rajče – 3 větší, 6 až 7 menších, rozmixovaná na pyré

Paprika (může být jakákoliv)  - 3 až 4 větší

Kurkuma mletá – 2 lžičky

Mletý koriandr – 2 lžičky

Čili prášek – pár špetek až 1 lžičku pro pálivější

Garam masala – 1/3 lžičky až 1 lžičku

Pískavice – 1 až 3 lžičky (dle preferencí a chuti, já mám bylinky ráda, takže dávám i více)

Koriandr listy – pár lístků na ozdobu, případně pár lžiček nadrobno nakrájené

Sůl dle chuti

Olej (slunečnicový, hořčinný)/přepuštěné máslo  – 4 až 8 lžic

Sýr panýr (vegani můžou nahradit tofu, případně nechat bez sýra) – 200 – 300 g

 

Postup: 

Na kostky nakrájenou cibuli osmahneme na oleji či přepuštěném másle, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek a zázvor, a opět trochu osmahneme. Přidáme mleté koření (kromě čili), velmi krátce osmahneme a přidáme rajčatové pyré a na to čili prášek. Restujeme tak dlouhou, dokud se nezačne olej dostávat na povrch (může trvat asi 10 minut). Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, můžeme zalít trouchou vody, tak, ať se nám směs nespálí, osolíme a dusíme do změknutí papriky (kolem 15 min., i více – čím měkčí, tím lepší, v tlakovém hrnci můžeme vařit 5 minut). Nakonec přidáme pískavici a koriandr listy, chvíli povaříme a můžeme podávat. Podáváme nejlépe s chapatí, případně rýží (basmati), já si někdy dělávám alternativně s jáhly nebo pohankou.