Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Kurzy » Základní kurz indického vaření 15.9.2018 Řevnice u Prahy


        

Základní kurz indického vaření 15.9.2018 Řevnice u Prahy

Termín skupinového kurzu 15.9.2018 od 14 do 18 hod. v Řevnicích u Prahy

skladem

 

Skladem: 5 ks
Číslo produktu: 908
naše cena:
1 200 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  
Hlídací pes

...vše, co jste si mysleli o indickém jídlo, je jinak...

 

Pod pojmem indická kuchyně si většina z nás představí nehorázně pálivé jídlo, tuny rýže a možná i nepříjemné střevní potíže, které si cestovatelé přivážejí ze svých cest po Indii. Skutečnost je však jiná, indická kuchyně může být mnohem příjemnější, než si dokážeme představit.

 

Indická kuchyně není samoúčelná, vše má zde svůj význam. Indická kuchyně totiž vychází z ayurvédské medicíny. A mnohdy splňuje i zásady zdravého stravování podle dalších přístupů, diskutovaných v západních zemích. Tak jsem začala experimentovat s indickou kuchyní. Ale tak, aby vyhovovala i mým citlivým chuťovým potřebám, a můžu říci, že mi velmi zachutnala.

 

Obsah kurzu:

V úvodu si povíme něco o indické kuchyni:

  • jejich zásadách,
  • jaké suroviny jsou používány,
  • něco o způsobu a významu stolování v Indii,
  • zdravotní význam indické kuchyně (jen tak mimochodem víte, že se dá léčit i rýma?),
  • zásady kombinace potravin,
  • a spoustu dalšího.

Hlavně si spolu uvaříme:

  • výroba tradičního indického sýra panýru,
  • dhal, aneb luštěnina trochu jinak,
  • aloo patta gobhi sabzi - zelí s bramborem opět trochu jinak,
  • palak paneer - špenát se sýrem, který jsme si zezačátku vyrobili,
  • indický chléb čapatí,
  • basmati rýže,
  • masala čaj.

A na závěr to vše spolu sníme a vypijeme a bude prostor pro další povídání.

Ráda bych kurz pojala jako povídání, kde si budeme vzájemně vyměňovat informace. Hlavním informátorem sice budu já, ale nevím vše a ráda se obohatím novými poznatky. Při vaření si budeme navzájem pomáhat, jeden nakrájí cibuli, druhý nakrájí zelí, každý si vyrobí (vyformuje a opeče) své placky čapatí, apod. Budeme používat čerstvé suroviny, nic průmyslově vyráběného, žádné plechovky či kupované pasty.

Kdo kurz ocení?

  • Fandové všeho indického,
  • milovníci všeho "peprného",
  • i odpůrci kořeněného jídla přijďte, množství koření přizpůsobím i Vám,
  • příznivci zdravého stravování,
  • přátelé dobrého jídla a pití
  • vegetariáni, příp. vegani, celiaci.

Čím Vás kurz obohatí?

  • Dobře a zdravě se najíte,
  • naučíte se do budoucna, jak se správně stravovat a kombinovat potraviny,
  • umět si vyrobit domácí sýr se vždy hodí,
  • dozvíte se o indické kuchyni a vůbec o stravování to, co jste zřejmě ani nevěděli,
  • obohatíte svou vegetariánskou/veganskou stravu,
  • prožijete příjemné odpoledne.

Co je zahrnuto v ceně kurzu?

  • Psaný text s informacemi a recepty,
  • pitný režim,
  • veškerého jídlo, které si uvaříme.

 

Reference z předchozích termínů

 

Adriana Blahutová,

Kurz byl naprosto úžasný, příjemná atmosféra domácího prostředí, jídlo výborné. Pohodová příprava s podrobným vysvětlováním po celou dobu trvání. Sešli se fajn účastníci, takže jsme si vyměnili zkušenosti a zážitky nejen stran indické kuchyně.

 

Lenka Fialová,

Kurz byl pro mne velkým přínosem, dozvěděla jsem se všechny důležité informace a možnost si jídla i připravit je neocenitelná.

 

Robert Sibek

Líbilo se mi společné vaření, setkání a nakonec vychutnání teamové práce :) Jídlo bylo výborné a přišlo mi hodně fajn, že se kurz konal v domácím prostředí.

 

Anonymní účastník,

Kurz bych hodnotil pouze pozitivně, ukázal mi jak začít s indickou kuchyní, bohatou škálu chutí a vúní a hlavně zábavnou formou jsem si to užil. Děkuji

 

Anonymní účastník,

Indická kuchyně zdaleka není to, co jíme v indických restauracích. Jsem ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet (výborná!) jídla, která si Indové vaří doma. Otevřelo mi to další možnosti, jak zdravě nahlížet na stravování. Navíc velmi oceňuji příjemné domácí prostředí a ochotu zodpovídat veškeré dotazy ohledně Indie a také stravování obecně.

 

Více na portále Naučme se

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha