Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

B. Nikodéma 4477/11
708 00 Ostrava
tel: +420 777 861 708
napište nám
IČO 03816028
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku

Blog

Murukku, chakli, ribbon pakoda nebo ribbon murukku aneb...záleží na tvaru?

07. 08. 2018

Jedna z věcí, na které jsou Indové experti, jsou snacky. Proč? Protože jsou většinou bezlepkové a ze surovin, které vám dodají více mikroživin, než ty naše. Já je navíc dělám na přepuštěném másle, které je samo o sobě velmi zdraví prospěšné a smažení na něm je mnohem zdravější.

celý článek

Tapioka - extrakt z hlízy manioku jedlého

12. 06. 2018

Už jste slyšeli o tapioce? Že něco málo ano, ale nejste si jisti, co to je? Tapioka je škrob získávaný z kořene slabě dřevnatého keře manioku jedlého a může představovat krapet zdravější způsob mlsání. Já myslím, že stojí za to vyzkoušet; dle mě lepší, než klasický puding.

celý článek

Brambory s okrou v jemně pikantní omáčce/Aloo bhindi curry

16. 02. 2018

Okra je podlouhlá zelenina zelené barvy, která je populární v Indii a Pákistánu. Tento recept s brambory byl můj druhý experiment s okrou, a tentokrát ho s chutí baštila i má 4letá dcera.

celý článek

Základní recept na cizrnu po indicku/Channa masala

09. 01. 2018

Channa masala je pro Indy především street food, podávané většinou s chlebovou plackou bhatura. Ale dělává se často i doma a jde výborně i s dalšími přílohami, jako obdoba bhatury chléb poori, nebo s čapatím a rýží.

celý článek

Indický snack pakora

08. 01. 2018

V Indii jsou pakory oblíbené zejména jako street food, ale při určitých příležitostech, jako jsou návštěvy, nebo jen tak, když dostaneme na něco chuť, jsou tyto pochoutky skvělým řešením. Navíc za použití kvalitních tuků nepředstavuje tento snack pro naše zdraví takové zlo.

celý článek

Indické cizrnovo mandlové či mandlovo cizrnové kuličky/Besan badam ladoo

08. 01. 2018

Indické bezlepkové kuličky z cizrnové mouky, které obohatí repertoár domácích sladkostí

celý článek

Domácí sýr panýr

10. 12. 2017

Kdybych měla tento sýr připodobnit k nějaké známější variantě, byl by to možná cottage nebo mozzarela. O co je ale tento lepší? Vyrábí se bez siřidel a jen ze dvou přírodních ingrediencí.

celý článek

Capsicum paneer masala/Paprika s panýrem po indicku

10. 12. 2017

Kdybych napsala, že jde o lečo po indicku, možná bych tuto specialitu degradovala na nezajímavou trochu žvance na dny nuceného půstu. Ale ne! Toto je mnohem lepší. A pokud si k tomu dáte pravé indické chapatí z mouky atty pomazené ghíčkem, budete se olizovat až za ušima.

celý článek

Proč používat přepuštěné máslo?

29. 11. 2017

Možná jste už slyšeli o přepuštěném másle nebo také ghí, ale měli jste pochybnosti, zda vůbec za zkoušku stojí. Přepuštěné máslo se nejenže hojně využívá v indické kuchyni, ale dokonce jej využívaly naše prababičky, a to už ví málokdo.

celý článek