Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

B. Nikodéma 4477/11
708 00 Ostrava
tel: +420 777 861 708
napište nám
IČO 03816028
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku

Indické placky chapatí

Ingredience na 8 až 10 placek:

  • 300 ml mouky, nejlépe indické Atty,
  • 120 ml vlažné vody,
  • Špetka soli,
  • Trocha másla nebo ghí na potírání.

 

Smíchejte suroviny dohromady a důkladně prohněťte rukama. Přikryté utěrkou můžete nechat těsto na chvíli odpočinout (od 5 do 30 min.).  Poté těsto rozdělte na 8 až 10 menších dílků a každý z nich ještě propracujte rukama a vytvarujte v kulatý bochánek. Každý z nich obalte v mouce, aby se těsto nelepilo, a vyválejte do velmi tenké placky. Na středním až vyšším plameni rozpalte pánev a opékejte po každé straně, dokud se neutvoří tmavší mapky, abyčejně 20 vteřin až minutu (s moukou Atta je každá strana hotová za několik vteřin). Správně by se na placce měly vytvářet středně velké bubliny, které zvětšíte přimáčknutím obracečky nebo utěrky na placce. Nejlepšího nafouknutí dosáhnete, pokud druhou stranu na pár vteřin položíte přímo na hořák.